ساری/ پایان استثنایی چرای دام در مراتع ییلاقی مازندران

تاریخ انتشار : 1403/07/01 - ساعت انتشار: ٠٩:٢٣ - گروه خبری : اخبار استان

رییس اداره مرتع اداره کل منابع طبیعی مازندران منطقه ساری وضعیت پوشش علوفه در مراتع ییلاقی را استثنایی توصیف کرد و گفت: بارندگی‌های به موقع و تداوم آن سبب شد تا در پایان موعد چرای دام، مراتع همچنان شرایط مناسبی برای چرای دام‌ها داشته باشند.

به گزارش مرکز اطلاع رسانی سازمان منابع طبیعی به نقل از ایرنا- نعمت‌الله کوهستانی بر لزوم رعایت زمان خروج دام از مراتع ییلاقی تاکید کرد و افزود: این که در پایان فصل چرای دام، مراتع با باقیمانده علوفه و رویش گیاه مواجه باشند نسبت به ۲دهه گذشته، بی‌نظیر است.

وی با بیان این‌که امسال وضعیت مراتع در مناطق بالا دست کوهستانی استان مازندران مطلوب و مورد رضایت دامداران بوده است، توضیح داد: اگرچه طبق آمار هواشناسی کمبود بارش برف در ارتفاعات رخ داده بود، اما بارندگی‌های به موقع اردیبهشت، خرداد و مرداد ماه امسال سبب شد تا شرایط پوشش گیاهی در مراتع از حد نرمال بیشتر شود.

کوهستانی تاکید کرد که زمان استفاده از مراتع تابستانه (ییلاقی) به پایان رسیده و بهره‌برداران باید نسبت به خروج دام از مراتع اقدام کنند، در غیر این صورت برابر مقررات و دستورالعمل‌های ابلاغی با آن‌ها برخورد قانونی می‌شود.

رییس اداره مرتع اداره کل منابع طبیعی مازندران منطقه ساری با ابراز امیدواری که شرایط مناسبی از باقیمانده گیاه در مراتع همزمان با پایان یافتن موعد چرای دام و خروج از مناطق ییلاقی، گفت: به طور یقین با رعایت دقیق خروج دام از مراتع، سال آینده نیز دامداران با پوشش بیشتر از حد نرمال مراتع مواجه خواهند شد.

وی ادامه داد: مدیریت چرا، خروج به موقع دام و کنترل پروانه چرا از راهکارهای بسیار مهم در کنترل مراتع است.

وی احیا و توسعه رویشگاه گیاهان دارویی، بذرکاری و کپه کاری و قرق مراتع را از طرح های مدیریت چرای دام مراتع بر شمرد و گفت : اجرای عملیات کپه کاری در مراتع به منظور اصلاح و احیاء مراتع تخریب شده، افزایش تولید علوفه و جلوگیری از فرسایش خاک است.

کوهستانی توضیح داد: با توجه به افزایش اعتبارات استانی و اختصاص بودجه از محل صندوق توسعه ملی برای حفظ و حراست و احیاء جنگل، مراتع و عملیات آبخیزداری، هر ساله عملیات کپه‌کاری با استفاده از بذور سازگار با مناطق اقلیمی استان عملیاتی می شود.

ااداره کل منابع طبیعی مازندران منطقه ساری که یکی از ۲اداره کل استان محسوب می شود، بر اساس آمارهای رسمی، از ۳۸۷هزار و ۸۷۰هکتار مراتع حوزه منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران منطقه ساری حدود ۸۵تا ۹۰درصد آن در منطقه ییلاقی و ۲۰هزار هکتار در منطقه میان بند قرار دارد.

مراتع این منطقه از نظر میزان و پراکندگی پوشش گیاهی به مراتع درجه یک، دو و سه تقسیم می شوند. از این میزان مرتع بیش از ۶۰درصد درجه یک و خوب به شمار می رود که با مدیریت، نگهداری و کنترل ورود دام و قرق، پوشش گیاهیشان حفظ می شود.

براساس آمار سازمان جهاد کشاورزی مازندران حدود هفت میلیون واحد دامی در قالب ۱۰هزارو ۵۰۰ واحد دامپروری صنعتی و سنتی وجود دارد که فقط کمتر از ۱۵۰واحد آن صنعتی است و مابقی به صورت دامداری سنتی فعالیت می کنند.

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 

برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید:
 

خروج




سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در یک نگاه
  • سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور به عنوان یک سازمان مستقل حاکمیتی، اجرایی و در جایگاه تشکیلات یکی از معاونت‌های وزارت جهاد کشاورزی مسئولیت حفظ، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی و پایدار از منابع‌طبیعی تجدیدشونده کشور را بر عهده دارد. اعمال حاکمیت و مدیریت بر اراضی منابع‌طبیعی کشور که از آن به عنوان اراضی ملی و انفال هم یاد می‌شود، مأموریت خطیر و بی‌نظیر این سازمان است.

    هدف سازمان منابع‌طبیعی و آبخیزداری کشور، حفظ و حمایت، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی از جنگل‌ها، مراتع، اراضی جنگلی، بیشه‌های طبیعی، اراضی مستحدثه ساحلی، حفاظت‌ و حمایت از آب و خاک کشور از طریق مدیریت علمی بر حوزه‌های آبخیز و رعایت اصول توسعه پایدار می‌باشد.

ورود


تماس با ما
  • ستاد مرکزی:
    تهران - بلوار ارتش - بعد از مینی سیتی - کدپستی 1955756113
    تلفن: 4-02122446540 و 02122488530 و 02122446503
    دورنگار: 02122488556
    ملاقات مردمی: 02122488476
    پاسخگویی به شکایات: تلفن 02123563478 و فاکس: 02122488557
    آدرس تارنما: www.frw.ir
    صندوق پستی: info@frw.ir


    ساختمان شماره 2 (ستاد چالوس):
    چالوس - میدان معلم(مخابرات) - کدپستی ۴۶۶۱۹۵۳۵۳۷
    تلفن: 01152226521
    دورنگار: 01152249696

there is a pic here