در راستای اجرای طرح کاشت یک میلیارد درخت رخ داد؛
جهش 2 برابری تولید نهال نهالستان محسن آب مهران
در پی عزم جهادی جهت اجرای طرح کاشت یک میلیارد درخت طی چهار سال، نهالستان گرمسیری محسن آب مهران در استان ایلام در یک جهش دو برابری نسبت به سال قبل به تولید بیش از 2 میلیون اصله نهال رسید.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی منابع طبیعی در بازدید کارشناسان دفتر روابط عمومی ستاد سازمان از نهالستان گرمسیری محسن آب مهران، مسؤول این نهالستان با ذکر مشخصات اقلیمی و فنی آن، از تولید بیش از 2 برابری نسبت به مدت مشابه سال قبل خبر داد.
مهندس زینب نوریان افزود: نهالستان گرمسیری محسن آب مهران با وسعت 10 هکتار که البته در حال حاضر، مساحت 7 هکتار آن تحت بهره برداری است ظرفیت اسمی تولید 6 میلیون اصله نهال را در دو نوبت تولیدی دارد.
وی اضافه کرد: در راستای اجرای طرح تولید و کاشت یک میلیارد درخت، با افزایش سطح تولید و توسعه زیرساخت های نهالستان، امسال در نوبت اول کاشت با افزایش بیش از دو برابری به رقم 2 میلیون و 50 هزار اصله نهال رسیدیم در حالی که حداکثر میزان تولید سال قبل یک میلیون اصله نهال بود.
وی در ذکر گونه های نهال تولیدی این نهالستان تصریح کرد: بیشترین میزان تولید نهال در نهالستان گرمسیری محسن آب به گونه اکالیپتوس مربوط می شود و در رده های بعدی، کنار، کهور،آتریپلکس، استبرق، آکاسیا و گونه های فضای سبزی شامل سوبابل، ابریشم مصری، برها، ناترک، نخل زینتی، زبان گنجشک و تعدادی از گونه ای دیگر است.
نوریان با تاکید بر تامین نیاز درون استانی به بسیاری از گونه ها مخصوصا نهال اکالیپتوس افزود: توفیق پیدا کرده ایم نه تنها نیاز مبحث زراعت چوب و همچنین جنگل کاری از اکالیپتوس درون استان ایلام را تامین کنیم بلکه به 11 استان از جمله خراسان جنوبی، قم، قزوین، تهران و سیستان و بلوچستان و خوزستان هم نهال صادر کردیم.
همچنین رئیس واحد جنگل و بیابان اداره منابع طبیعی مهران با تاکید بر عزم جدی در اجرای طرح کاشت یک میلیارد درخت به سامانه ساتک (سامانه تولید و کاشت نهال) اشاره کرد و اظهار داشت: داده های گونه های تولیدی از همان مراحل ابتدایی مثل گلدان گیری، کاشت، پرورش و انتقال بطور دقیق و به تفکیک در سامانه ساتک ثبت می شوند به نحوی که مشخصات و موقعیت نهال ها کاملا معین و قابل ردگیری است.
مهندس ایمان خسروی افزود: ما بر اساس درخواست متقاضیان نهال، مشخصا برای هرکدام از آنها پرونده ای الکترونیکی در ساتک تشکیل می دهیم که براساس کدملی متقاضی، نوع و تعداد گونه های تحویلی و مختصات مکانی آنها هرچند تعدادشان زیاد نباشد وارد سامانه می شود و این امکان به ما داده می شود که مراحل آتی کمی و کیفی رشد و پرورش نهال ها را رصد کنیم.
وی تاکید کرد: البته ما بازدیدهای حضوری از محل های کاشت هم داریم تا اطمینان حاصل کنیم نهال های تحویلی به متقاضی در راستای طرح در حال طی فرآیند حقیقی خود و در مراحل رشد و نمو بعد از کاشت هستند.
خسروی اضافه کرد: ما آمادگی داریم در صورت تامین اعتبارات اقدام به توسعه زیرساخت های نهالستان هایمان چه در محسن آب و چه در نهالستان شهدای جنگلبان مستقر در پارک جنگلی رضاآباد مهران کنیم و اگر مخصوصا اجرای سیستم آبیاری نهالستان شهدای جنگلبان تامین اعتبار شود شاهد افزایش 1/5 میلیون اصله نهال دیگر خواهیم بود.
ارسال به دوست
نام : | |
ايميل : | |
*نظرات : | |
متن تصویر را وارد کنید: | |