گیلان با صنوبر به یهار سلام می دهد
هادی شفیعی-مردمان سرزمین گیلان هر ساله با ایمان به آغاز فصل سبز با شوری وصف ناپذیر، دل در گرو طبیعت نهاده و با کاشت نهال صنوبر به استقبال سرسبزی و طبیعت رفته و به بهار سلامی دوباره می دهند.
به گیلان که می رسی ناخودآگاه به یاد جنگل، به یاد دریا، به یاد شالیزارها و به یاد مردمان خونگرم و مهمانواز این دیار می افتی. زیبایی های گیلان آنقدر شورانگیز و چشم نواز است که در نگاه اول چشم هر رهگذری را مجذوب زیبایی های خود می کند.
الحق و الانصاف که خداوند بسیاری از نعمت های بی پایان خود را به مردمان این دیار ارزانی داشته است و شاید هیچ نقاش زبردستی قادر نباشد زیبایی های این استان را به تصویر بکشد.
استان گیلان از دو ناحیه پست و کوهستانی تشکیل شده است. قسمت پست و جلگه ای آن مجاور دریای خزر است و قسمت کوهستانی آن ناحیه تالش است. آب و هوای گیلان بسیار متغیر است و علت این اختلاف، ارتفاع کوه ها و مجاورت با دریاست. همیشه جریان سنگینی از دریا به سمت کوه ها و از کوه ها به سمت دریا در حرکت است و همین عامل باعث شده است که هوای گیلان دایماً مرطوب باشد.
در میان افراها، توسکاها و شمشادها که نماد واقعی جنگل و طبیعت گیلان هستند، درختی سرو قامت خودنمایی می کند که نامش صنوبر است. صنوبر درختی از تیره ناژویان یا مخروطیان است که دارای برگ های ضخیم، کوتاه و همیشه سبز است و جزو درختان زینتی است و انواع مختلف دارد. برخی از انواع آن گاه تا 30 متر می رسد. چوب آن چرب است و مانند مشعل می سوزد و یک نوع قطران از آن گرفته می شود.
در اشعار فارسی، صنوبر کنایه از معشوق است و قد معشوق به صنوبر تشبیه شده است. صنوبر کنایه از دلبر و معشوقی است که قدی چون صنوبر دارد و مانند صنوبر در حرکت به چپ و راست می خرامد.
به قول شاعر بزرگ ایران حضرت حافظ که می فرماید:
دل صنوبریم همچو بید لرزان است زحسرت قد و بالای چون صنوبر دوست
آری کاشت درخت صنوبر پیشینه و قدمت طولانی در استان گیلان دارد و این درخت به دلیل سریع الرشد بودن و سازگاری با آب و هوای موطوب از استقبال خوبی در بین مردم این دیار برخوردار است.
هر کجای این استان سرسبز که پای بگذارید ؛ از اطراف شالیزارها تا کنار جاده ها و نهرها این درخت سرو قامت قد علم کرده و به دیگر درختان فخر می فروشد. در فرهنگ پیشینیان و عامه روستا جنگل خرابه ای بیش نبود و روستاییان اعتقاد داشتند که باید خرابه را آباد کرد، اما امروز آن فرهنگ دیگر رنگ باخته است و مردم جنگل را دوست دارند و به آن احترام می گذارند.
مردم گیلان خوب می دانند که جنگل بستر حیات است و دیگر طاقت بی مهری ها و ناملایمت ها را ندارد، از این رو هر ساله با ایمان به آغاز فصل سبز با نیتی پاک و با شوری وصف ناپذیر با کاشت نهال صنوبر به بهار سلام می دهند و به استقبال سرسبزی و طبیعت می روند.
ارسال به دوست
نام : | |
ايميل : | |
*نظرات : | |
متن تصویر را وارد کنید: | |