احداث شش پاسگاه جنگلبانی در لرستان

تاریخ انتشار : 1403/04/19 - ساعت انتشار: ١٢:٢٨ - گروه خبری : اخبار استان

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری لرستان گفت: شش پاسگاه در حال ساخت در استان داریم و پیگیر گرفتن مجوز برای دو پاسگاه دیگر هستیم.

به گزارش خبرنگار پیام طبیعت- در ابتدا جلسه‌، حسین میرزایی امروز (18 تیر ماه) در نشست هم‌اندیشی تشکل‌های مردم نهاد منابع‌ طبیعی و زیست‌محیطی لرستان، اظهار کرد: استاندارد جهانی حفاظت از جنگل‌ها و مراتع به ازای هر 1000 هکتار یک نفر است، اما در ایران به ازای هر 13 هزار هکتار یک نفر داریم.
وی به 17 پاسگاه حفاظتی بهره‌برداری‌شده، شش پاسگاه در حال ساخت، دو پاسگاه در حال گرفتن مجوز و 20 هزار نفر جذب همیار طبیعت اشاره کرد و گفت: مهمترین چالش‌های منابع‌ طبیعی نشأت‌گرفته از عامل انسانی و طبیعی است که عامل انسانی شامل طرح‌های عمومی و عمرانی بدون ضابطه، حریق، کشت زیراشکوب درختان جنگلی و تخریب مراتع به‌عنوان اراضی دیم کشاورزی، قطع درختان جنگلی و ... و عامل طبیعی شامل آفات و بیماری‌های جنگلی، حریق بین 1 تا 10 درصد است.
وی مهمترین عامل ایجاد حریق در جنگل و مراتع استان را 99 درصد انسانی و یک درصد طبیعی دانست و بیان کرد: تضاد منافع مردم با دولت، تبدیل اراضی جنگلی و مرتعی به زمین‌های زراعی، اختلاف‌های قومی و قبیله‌ای، آتش زدن پَس‌چر مزارع و سرایت به اراضی ملی، بی‌احتیاطی بهره‌برداران و گردشگران و رانندگان در جاده‌های جنگلی، جرقه لوکوموتیوهای قدیمی و ... از جمله دلایل آتش‌سوزی جنگل‌ها و مراتع است.
میرزایی ادامه داد: مهمترین اقدامات انجام‌شده در زمینه پیشگیری از حریق، تهیه و تدوین طرح پیشگیری از حریق، برگزاری جلسات مدیریت و پیشگیری، شناسایی و تهیه نقشه‌های مناطق بحرانی، برنامه‌ریزی برای احداث آتش‌بُر در نقاط بحرانی به طول 2573 کیلومتر، برنامه‌ریزی برای به‌کارگیری دیده‌بان در نقاط بحرانی و حساس، شناسایی جاده‌های منتهی به جنگل و برنامه‌ریزی درباره تیغ‌زنی حاشیه جاده‌ها، تشکیل گروه‌های واکنش سریع، آموزش عشایر و روستایی‌های جنگل‌نشین، استفاده از توان بسیج سازندگی، جوامع محلی، سازمان‌های مردم‌نهاد، دهیاران، شوراهای اسلامی، هماهنگی با صداوسیما برای فرهنگ‌سازی برای پیشگیری از حریق با پخش تیزرهای تلویزیونی، برنامه زنده، مصاحبه و ... بوده است.
وی افزود: شرافت و کرامت انسانی تشکل‌ها، انجمن‌ها و همه دوستداران طبیعت ستودنی است، چون بدون آنکه پاداش یا حقوقی دریافت کنند و وظیفه‌ای داشته باشند، همیشه یار و یاور منابع طبیعی بوده‌اند و در حریق‌های اخیر دوشادوش پرسنل منابع طبیعی زحمات زیادی را متحمل شدند.
در ادامه این نشست، نمایندگان (دبیران و روسای) تشکل ها ضمن بیان دیدگاه های خود در خصوص حفاظت از عرصه های ملی خصوصا بحث اطفا حریق، مسائل و مشکلات سمن ها را در استان بیان و خواستار مساعدت استاندار در حل این مشکلات شدند.
در پایان این جلسه، شفقت استاندار لرستان با بیان لزوم حفاظت از منابع طبیعی خواستار کار کارشناسی در خصوص شیوه های حفاظت از منابع طبیعی شدو اظهار داشت: سمن ها و مراکز تحقیقاتی لازم است در این خصوص راهکار علمی ارایه نمایند.

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 

برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید:
 

خروج




سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در یک نگاه
  • سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور به عنوان یک سازمان مستقل حاکمیتی، اجرایی و در جایگاه تشکیلات یکی از معاونت‌های وزارت جهاد کشاورزی مسئولیت حفظ، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی و پایدار از منابع‌طبیعی تجدیدشونده کشور را بر عهده دارد. اعمال حاکمیت و مدیریت بر اراضی منابع‌طبیعی کشور که از آن به عنوان اراضی ملی و انفال هم یاد می‌شود، مأموریت خطیر و بی‌نظیر این سازمان است.

    هدف سازمان منابع‌طبیعی و آبخیزداری کشور، حفظ و حمایت، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی از جنگل‌ها، مراتع، اراضی جنگلی، بیشه‌های طبیعی، اراضی مستحدثه ساحلی، حفاظت‌ و حمایت از آب و خاک کشور از طریق مدیریت علمی بر حوزه‌های آبخیز و رعایت اصول توسعه پایدار می‌باشد.

ورود


تماس با ما
  • ستاد مرکزی:
    تهران - بلوار ارتش - بعد از مینی سیتی - کدپستی 1955756113
    تلفن: 4-02122446540 و 02122488530 و 02122446503
    دورنگار: 02122488556
    ملاقات مردمی: 02122488476
    پاسخگویی به شکایات: تلفن 02123563478 و فاکس: 02122488557
    آدرس تارنما: www.frw.ir
    صندوق پستی: info@frw.ir


    ساختمان شماره 2 (ستاد چالوس):
    چالوس - میدان معلم(مخابرات) - کدپستی ۴۶۶۱۹۵۳۵۳۷
    تلفن: 01152226521
    دورنگار: 01152249696

there is a pic here