۵۶۹ هزار هکتار اراضی بوشهر تحت تاثیر فرسایش بادی است

تاریخ انتشار : 1403/03/26 - ساعت انتشار: ٠٨:٥٢ - گروه خبری : اخبار استان

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان بوشهر گفت: : ۹۶۰ هزار هکتار اکوسیستم بیابانی در این استان وجود دارد که به جز شهرستان‌های جم و کنگان ۵۶۹ هزار هکتار اراضی تحت تاثیر فرسایش بادی قرار دارد.

به گزارش مرکز اطلاع رسانی سازمان منابع طبیعی به نقل از ایرنا " عبدالحسین گرشاسبی " در آستانه روز جهانی مبارزه با بیابان‌زایی و کاهش آثار خشکسالی در گفت وگو با خبرنگاران اظهارکرد: اجرای ۳۵هزار هکتار کاشت نهال چهار هزار و ۴۰۰هکتار پروژه مدیریت رواناب و ذخیره نزولات جوی، ۹هزار و ۸۰۰هکتار مدیریت جنگل‌های دست کاشت از جمله اقدامات اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان بوشهر در مقابله با بیابان‌زایی است.

وی افزود: طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت، نسخه‌ای مناسب برای درمان مشکلات مقابله با بیابان‌زایی است که در استان بوشهر تاکنون ۳۸میلیون نهال تولید و کاشته شده است.

گرشاسبی یادآور شد: بر اثر پدیده بیابان‌زایی هر ساله ۱۲میلیون هکتار از اراضی کشاورزی، مراتع و جنگل‌ها در سراسر جهان به‌دلیل کمبود بارش تبدیل به بیابان می‌شود.

وی ادامه داد: حدود یک میلیارد نفر از جمعیت جهان در این سرزمین‌ها زندگی می‌کنند و فلات مرکزی ایران نیز از این مناطق به‌شمار می‌آید که میانگین بارش باران کمتر از ۵۰میلیمتر است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان بوشهرتصریح کرد: مهمترین عوامل بیابان‌زایی تبدیل جنگل‌ها و مراتع به اراضی کشاورزی و تغییر کاربری غیرمجاز اراضی کشاورزی به مسکونی و صنعتی، عدم رعایت اصول صحیح کشاورزی و عدم تعادل در دام و مرتع است.

وی راهکارهای مختلف در راستای مقابله با بیابان‌زایی را روش‌های بیولوژیکی، مکانیکی و شیمیایی، کاشت نهال، بذرپاشی، مالچ باشی، تثبیت شن‌های روان و پروژه‌های مقابله با ریزگردها و جنگل‌کاری مدیریت رواناب، جنگل‌کاری عنوان کرد.

گرشاسبی گفت: از جمله اقدامات مهم در استان بوشهر در راستای مقابله با بیابان‌زایی را جنگل‌کاری با هدف افزایش فضای سبز با گونه‌های سازگار با اقلیم استان، مدیریت رواناب با هدف افزایش ذخیره نزولات جوی و اجرایی شدن هلالی آبگیر است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان بوشهر با بیان اینکه یکی از مهمترین پروژه‌ها درختکاری است افزود: درختکاری نقش مهمی در مقابله با آثار مخرب ریزگردها، تامین اکسیژن زمین و جذب دی‌اکسید کربن، جلوگیری از فرسایش و رانش زمین نقش حیاتی دارد.

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 

برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید:
 

خروج




سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در یک نگاه
  • سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور به عنوان یک سازمان مستقل حاکمیتی، اجرایی و در جایگاه تشکیلات یکی از معاونت‌های وزارت جهاد کشاورزی مسئولیت حفظ، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی و پایدار از منابع‌طبیعی تجدیدشونده کشور را بر عهده دارد. اعمال حاکمیت و مدیریت بر اراضی منابع‌طبیعی کشور که از آن به عنوان اراضی ملی و انفال هم یاد می‌شود، مأموریت خطیر و بی‌نظیر این سازمان است.

    هدف سازمان منابع‌طبیعی و آبخیزداری کشور، حفظ و حمایت، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی از جنگل‌ها، مراتع، اراضی جنگلی، بیشه‌های طبیعی، اراضی مستحدثه ساحلی، حفاظت‌ و حمایت از آب و خاک کشور از طریق مدیریت علمی بر حوزه‌های آبخیز و رعایت اصول توسعه پایدار می‌باشد.

ورود


تماس با ما
  • ستاد مرکزی:
    تهران - بلوار ارتش - بعد از مینی سیتی - کدپستی 1955756113
    تلفن: 4-02122446540 و 02122488530 و 02122446503
    دورنگار: 02122488556
    ملاقات مردمی: 02122488476
    پاسخگویی به شکایات: تلفن 02123563478 و فاکس: 02122488557
    آدرس تارنما: www.frw.ir
    صندوق پستی: info@frw.ir


    ساختمان شماره 2 (ستاد چالوس):
    چالوس - میدان معلم(مخابرات) - کدپستی ۴۶۶۱۹۵۳۵۳۷
    تلفن: 01152226521
    دورنگار: 01152249696

there is a pic here