برگزاری دومین همایش علمی- تخصصی "بایسته های حقوق شهروندی در حفاظت از منابع طبیعی و توسعه درختکاری با رویکرد آب"

تاریخ انتشار : 1402/11/03 - ساعت انتشار: ١٥:٥٥ - گروه خبری : اخبار سازمان

دومین همایش مجازی علمی- تخصصی "بایسته های حقوق شهروندی در حفاظت از منابع طبیعی و توسعه درختکاری با رویکرد آب" توسط معاونت حقوق بشر و امور بین الملل وزارت دادگستری روز دوشنبه دوم بهمن ماه بصورت عمومی و سراسری برگزار شد.

به گزارش مرکز اطلاع رسانی سازمان منابع طبیعی، در این نشست مجازی، دکتر اخوان ارمکی مشاور وزیر جهاد کشاورزی در امور جوانان و نخبگان در سخنانی وبیناری اظهار داشت: در دهه های اخیر با رشد جوامع شهری، صنعتی شدن و بهره برداری بیش از اندازه از جنگل ها و مراتع، منجر به ایجاد تغییرات اقلیمی و تخریب پوشش گیاهی، کاهش نفوذ پذیری روان آبهای سطحی و ایجاد بحران ریزگردها شده که زندگی را در جوامع بشری به جد تهدید می کند.

مشاور وزیر جهاد کشاورزی  که یکی از سخنرانان این نشست وبیناری بود افزود: مطالعات نشان می دهد که از ۶ تریلیون اصله درختی که در کره زمین وجود داشته حدود نیمی از آن به دلیل فعالیت های بشری از بین رفته است و کارشناسان راه حل مقابله با این بحران زیست محیطی را احیاء پوشش گیاهی و توسعه درخت کاری می دانند.
اخوان در ادامه خاطر نشان کرد: افزایش پوشش گیاهی می تواند به افزایش میزان نفوذ پذیری آبهای سطحی، جلوگیری از وقوع سیلاب های مخرب، تقویت سفره  های آب زیر زمینی، ممانعت از ایجاد و گسترش ریزگردها و جلوگیری از گرم شدن کره زمین از طریق ترسیب کربن منجر شود. 
وی گفت: با توجه به عضویت کشور جمهوری اسلامی ایران در کنوانسیون تغییر اقلیم و کنوانسیون مبارزه با بیابان‌زایی و همچنین با توجه به ماده ۲۲ قانون هوای پاک که حداکثر تا ده سال پس از ابلاغ این قانون، شهرداری‌های شهرهای بالای پنجاه هزار نفر جمعیت موظفند با همکاری وزارت نیرو و ادارات منابع طبیعی شهرستان، سرانه فضای سبز خود را حداقل به پانزده مترمربع برسانند.
اخوان برمکی اضافه کرد: قوانین بالادستی در کشور ما بر حفظ و احیای منابع طبیعی تاکید دارد و اجرای طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت برای توسعه پوشش گیاهی با تولید و تأمین نهال مورد نیاز توسط سازمان منابع طبیعی می تواند براین مهم صحه بگذارد.
مشاور وزیر جهاد کشاورزی در امور جوانان و نخبگان همچنین گفت: در موضوع طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت بخش های مختلف دستگاه های دولتی، تشکلهای مردم نهاد و سایر اقشار جامعه در عملیات کاشت، نگهداری و مراقبت مشارکت دارند و این اقدام کشورمان همسو با اقدام جهانی درکاشت یک تریلیون نهال تا سال ۲۰۳۰ است و جمهوری اسلامی ایران به عنوان یک عضو متعهد جامعه جهانی با کاشت یک میلیارد نهال در این اقدام بین المللی مشارکت دارد.
وی گفت: در طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت که یک طرح  ۴ ساله است، قرار است سالانه ۲۵۰ میلیون اصله نهال کاشته شود و در این راستا امسال در حوزه منابع طبیعی و در بخش دولتی ۲۴۸ میلیون و ۶۰۰ هزار اصله نهال در نهالستان‌ها تولید شده است.
او افزود: طرح کاشت یک میلیارد درخت یک طرح مردمی و اجتماعی است و دارای شیوه نامه اجرایی، شرح خدمات، دستور العمل اجرایی و بسته های سیاستگذاری است.
اخوان همچنین گفت: مطالعات انجام شده در این خصوص نشان داده است که ظرفیت‌های سرزمینی ما در همه ابعاد برای کاشت یک میلیارد درخت آماده‌است و می‌توان این کار را بر اساس برنامه‌ریزی منسجم و کارشناسی شده به انجام رساند.
وی در ادامه تصریح کرد:  برای کاشت و نگهداری از یک میلیارد درخت سالانه به ۲۰۰ میلیون متر مکعب آب نیاز داریم. اگرچه کشور با کاهش باران مواجه است ولی آب حاصل از بارندگی ۱۲۰ میلیارد مترمکعب است که نیازمند مدیریت و حکمرانی است و با این طرح می‌توان کاشت یک میلیارد درخت را در ۴ سال محقق کرد.
مشاور وزیر جهاد کشاورزی  اعلام کرد: مي توان با يك عزم جدي و ملي از طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت به مثابه فرصتي براي توجه به آموزش، فرهنگ سازي و صيانت و احياي منابع طبيعي و محيط زيست و توسعه فضاي سبز در تمامي نقاط شهري ، پيراموني و روستايي با هدف كاهش آلودگي و شاداب سازي محيط زندگي وسرزندگي انسان براي رشد و توسعه كشور بهره برد و البته تلاش در اين عرصه مستلزم همكاري و تعامل و از خود گذشتگي است.
امیدواریم طبق فرمایشات مقام معظم رهبری بتوانیم سالانه ۲۵۰ میلیون نهال کشت کنیم تا در بازه زمانی ۴ ساله نهضت مردمی کاشت یک میلیارد درخت محقق شود.
بر اساس این گزارش،  در راستای معرفی درخت و منابع طبیعی به عنوان ارکانسل های اول و سوم حقوق بشری دومین همایش وبیناری علمی-تخصصی وبیناری ملی "بایسته های حقوق شهروندی در حفاظت از منابع طبیعی و توسعه درختکاری با رویکرد آب"  توسط معاونت حقوق بشر و امور بین الملل وزارت دادگستری در تاریخ دوم بهمن ماه جاری بصورت عمومی و سراسری برگزار شد.
در این نشست مجازی همچنین دکتر جلالیان؛ معاون حقوق بشر و امور بین الملل وزیر دادگستری، دکتر کرباسی، استاد دانشکده محیط زیست دانشگاه تهران، دکتر خیرخواه زرکش، دانشیار و رئیس اسبق پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری کشور و دکتر نوابی نژاد رئیس شبکه ارتباطی سازمان های غیردولتی زنان و خانواده به ایراد سخنرانی و بیان نظرات خود پرداختند.

 

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 

برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید:
 

خروج




سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در یک نگاه
  • سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور به عنوان یک سازمان مستقل حاکمیتی، اجرایی و در جایگاه تشکیلات یکی از معاونت‌های وزارت جهاد کشاورزی مسئولیت حفظ، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی و پایدار از منابع‌طبیعی تجدیدشونده کشور را بر عهده دارد. اعمال حاکمیت و مدیریت بر اراضی منابع‌طبیعی کشور که از آن به عنوان اراضی ملی و انفال هم یاد می‌شود، مأموریت خطیر و بی‌نظیر این سازمان است.

    هدف سازمان منابع‌طبیعی و آبخیزداری کشور، حفظ و حمایت، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی از جنگل‌ها، مراتع، اراضی جنگلی، بیشه‌های طبیعی، اراضی مستحدثه ساحلی، حفاظت‌ و حمایت از آب و خاک کشور از طریق مدیریت علمی بر حوزه‌های آبخیز و رعایت اصول توسعه پایدار می‌باشد.

ورود


تماس با ما
  • ستاد مرکزی:
    تهران - بلوار ارتش - بعد از مینی سیتی - کدپستی 1955756113
    تلفن: 4-02122446540 و 02122488530 و 02122446503
    دورنگار: 02122488556
    ملاقات مردمی: 02122488476
    پاسخگویی به شکایات: تلفن 02123563478 و فاکس: 02122488557
    آدرس تارنما: www.frw.ir
    صندوق پستی: info@frw.ir


    ساختمان شماره 2 (ستاد چالوس):
    چالوس - میدان معلم(مخابرات) - کدپستی ۴۶۶۱۹۵۳۵۳۷
    تلفن: 01152226521
    دورنگار: 01152249696

there is a pic here