۲۲ میلیون مترمکعب آب در سازههای آبخیزداری استان اردبیل ذخیرهسازی شد
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اردبیل با بیان اینکه با اجرای سازههای آبخیزداری در استان اردبیل ۲۲ میلیون متر مکعب آب در این سازهها ذخیرهسازی شده اسـت، گفت: در ۲ سال اخیر ۲۶ سازه آبخیزداری با هدف جلوگیری از فرسایش خاک و مهار سیلاب در ۱۹ حوضه آبخیز استان اجرا شد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان منابع طبیعی به نقل از ایرنا- محمود قلیزاده گفت: برای اجرا و تکمیل طرحهای آبخیزداری سال گذشته ۱۵۰ میلیارد ریال اعتبار از محل تملک دارایی و ۱۵۰ میلیارد ریال دیگر هم از محل سفر ریاست جمهوری در ۶ ماه اول سال جاری به استان اختصاص یافت.
وی با بیان اینکه سازههای آبخیز در تمام شهرستانهای استان در دست اجراست، افزود: اجرای سازه آبخیز در شهرستانهای سیل خیر گرمی و خلخال در اولویت بوده است ولی در انگوت هنوز نتوانستیم سازه آبخیز را احداث کنیم و در تلاش هستیم با تکمیل مطالعات، عملیات آبخیز در این شهرستان وارد فاز اجرایی شود.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اردبیل همچنین با اشاره به تکمیل مطالعات توجیهی و تفصیلی حوزه آبخیز استان افزود: استان اردبیل یک میلیون و ۷۸۹ هزار هکتار وسعت دارد که از این میزان یک میلیون و ۳۰۰ هزار هکتار مورد مطالعه توجیهی و ۴۷۹ هزار هکتار هم مورد مطالعه تفصیلی و اجرایی قرار گرفته که در ۲۰۵ هزار هکتار آن عملیات بندهای آبخیزداری، احداث سنگ ملاتی و گابیونی اجرا شده است.
قلیزاده اختصاص اعتبار مورد نیاز برای اجرای طرحهای آبخیز استان را ضروری دانست و گفت: مقرر است در دور دوم سفر رئیس جمهور به استان اردبیل سه هزار میلیارد ریال اعتبار برای جبران خسارتهای سیلاب و همچنین تکمیل طرحهای آبخیزداری استان تصویب و تخصیص شود که در صورت تامین و تصویب این میزان اعتبار، حوضههای آبخیز خسارت دیده از سیلاب و تکمیل طرحهای آبخیز مرمت خواهد شد.
وی با بیان اینکه در فازهای اجرایی ریالی از اعتبارات آبخیزداری به خزانه برگشت داده نشده است، در خصوص زمان اجرای طرحها و سازههای آبخیزداری گفت: طرحهای مطالعاتی ما در یک دوره ۱۸ ماهه تکمیل میشود ولی اجرای عملیات سازهای و مکانیکی زمان بر نبوده و طی مدت ۲ یا سه ماهه راهاندازی میشود.
قلیزاده تخصیص اعتبارات به موقع در استانهای سردسیر را گامی مهم در تسریع طرحهای عمرانی استان دانست و افزود: دغدغه ما در استان عدم تناسب زمان ابلاغ موافقت نامهها و تخصیص اعتبارت بود که امسال این دغدغه با تعدیل سال مالی جدید و تخصیص اعتبارات در شهریورماه برطرف شد.
وی افزود:دغدغه ما در استان عدم تناسب زمان ابلاغ موافقت نامهها و تخصیص اعتبارت بود که امسال این دغدغه با تعدیل سال مالی جدید و تخصیص اعتبارات در شهریور ماه برطرف شد.
وی با بیان اینکه برای اجرا و تکمیل طرحهای در دست اجرای آبخیزداری در مجموع ۲ هزار میلیارد ریال نیاز است، اظهار کرد: در سالهای اخیر بیش از ۹۰۰ سازه مکانیکی آبخیزداری در این استان اجرا و در اثر آن سالانه ۲۲ میلیون متر مکعب آب در این سازهها ذخیرهسازی شده است.
به گفته قلیزاده ، تاکنون ۴۴ سازه مکانیکی در شهرستان گرمی اجرا شده و مطالعات آبخیزداری در سطح ۳۹ هزار هکتار هم در دست مطالعه است که اجرای این طرحها نقش موثری در مهار و اثرات مخرب سیل خواهد داشت.
وی یادآورشد: اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان، به منظور مدیریت و مهار سیلابهای احتمالی پیش رو اجرای طرح آبخیزداری در ۱۳ هزار هکتار در حوضه زیوه شهرستان گرمی را پیشنهاد کرد که برای مطالعه آن یک میلیارد ریال اعتبار اختصاص یافته و نیاز است برای تکمیل مطالعات طرح، اعتبار مورد نیاز تامین شود.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اردبیل همچنین گفت: برای مطالعات ۲ حوضه دیزج و سلاله که جزو مناطق سیلخیز شهرستان گرمی هستند، اعتبار مورد نیاز اختصاص یافته و اگر مسئولان اهتمام داشته و اعتبارات لازم را اختصاص دهند میتوان مناطق بحرانی را شناسایی و طرح را اجرا کرد.
قلیزاده تصریح کرد: همچنین در سالهای اخیر در شهرستان بیلهسوار که در سیلهای فصل بهار خسارتهای زیادی دید، ۱۴ هزار هکتار در قالب سه حوضه آبخیز مطالعه و ۶۳ سازه آبخیز هم اجرا شده است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اردبیل ادامه داد: اجرای طرحهای آبخیزداری در استان علاوه بر ممانعت از پایین آمدن سطح آبهای زیرزمینی و ذخیره آب، راهکار اساسی برای کنترل و کاهش خسارات ناشی از سیلاب است که تحقق این امر مستلزم مشارکت همگانی دستگاههای مربوطه در تامین اعتبارات لازم برای تکمیل طرحهای آبخیزداری در استان است.
ارسال به دوست
نام : | |
ايميل : | |
*نظرات : | |
متن تصویر را وارد کنید: | |