۲۲ میلیون مترمکعب آب در سازه‌های آبخیزداری استان اردبیل ذخیره‌سازی شد

تاریخ انتشار : 1402/08/12 - ساعت انتشار: ٠٠:٣٥ - گروه خبری : اخبار استان

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اردبیل با بیان اینکه با اجرای سازه‌های آبخیزداری در استان اردبیل ۲۲ میلیون متر مکعب آب در این سازه‌ها ذخیره‌سازی شده اسـت، گفت: در ۲ سال اخیر ۲۶ سازه آبخیزداری با هدف جلوگیری از فرسایش خاک و مهار سیلاب در ۱۹ حوضه آبخیز استان اجرا شد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان منابع طبیعی به نقل از ایرنا- محمود قلی‌زاده گفت: برای اجرا و تکمیل طرح‌های آبخیزداری سال گذشته ۱۵۰ میلیارد ریال اعتبار از محل تملک دارایی و ۱۵۰ میلیارد ریال دیگر هم از محل سفر ریاست جمهوری در ۶ ماه اول سال جاری به استان اختصاص یافت.

وی با بیان اینکه سازه‌های آبخیز در تمام شهرستان‌های استان در دست اجراست، افزود: اجرای سازه آبخیز در شهرستان‌های سیل خیر گرمی و خلخال در اولویت بوده است ولی در انگوت هنوز نتوانستیم سازه آبخیز را احداث کنیم و در تلاش هستیم با تکمیل مطالعات، عملیات آبخیز در این شهرستان وارد فاز اجرایی شود.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اردبیل همچنین با اشاره به تکمیل مطالعات توجیهی و تفصیلی حوزه آبخیز استان افزود: استان اردبیل یک میلیون و ۷۸۹ هزار هکتار وسعت دارد که از این میزان یک میلیون و ۳۰۰ هزار هکتار مورد مطالعه توجیهی و ۴۷۹ هزار هکتار هم مورد مطالعه تفصیلی و اجرایی قرار گرفته که در ۲۰۵ هزار هکتار آن عملیات بندهای آبخیزداری، احداث سنگ ملاتی و گابیونی اجرا شده است.

قلی‌زاده اختصاص اعتبار مورد نیاز برای اجرای طرح‌های آبخیز استان را ضروری دانست و گفت: مقرر است در دور دوم سفر رئیس جمهور به استان اردبیل سه هزار میلیارد ریال اعتبار برای جبران خسارت‌های سیلاب و همچنین تکمیل طرح‌های آبخیزداری استان تصویب و تخصیص شود که در صورت تامین و تصویب این میزان اعتبار، حوضه‌های آبخیز خسارت دیده از سیلاب و تکمیل طرح‌های آبخیز مرمت خواهد شد.

وی با بیان اینکه در فازهای اجرایی ریالی از اعتبارات آبخیزداری به خزانه برگشت داده نشده است، در خصوص زمان اجرای طرح‌ها و سازه‌های آبخیزداری گفت: طرح‌های مطالعاتی ما در یک دوره ۱۸ ماهه تکمیل می‌شود ولی اجرای عملیات سازه‌ای و مکانیکی زمان بر نبوده و طی مدت ۲ یا سه ماهه راه‌اندازی می‌شود.

قلی‌زاده تخصیص اعتبارات به موقع در استان‌های سردسیر را گامی مهم در تسریع طرح‌های عمرانی استان دانست و افزود: دغدغه ما در استان عدم تناسب زمان ابلاغ موافقت نامه‌ها و تخصیص اعتبارت بود که امسال این دغدغه با تعدیل سال مالی جدید و تخصیص اعتبارات در شهریورماه برطرف شد.

وی افزود:دغدغه ما در استان عدم تناسب زمان ابلاغ موافقت نامه‌ها و تخصیص اعتبارت بود که امسال این دغدغه با تعدیل سال مالی جدید و تخصیص اعتبارات در شهریور ماه برطرف شد.

وی با بیان اینکه برای اجرا و تکمیل طرح‌های در دست اجرای آبخیزداری در مجموع ۲ هزار میلیارد ریال نیاز است، اظهار کرد: در سال‌های اخیر بیش از ۹۰۰ سازه مکانیکی آبخیزداری در این استان اجرا و در اثر آن سالانه ۲۲ میلیون متر مکعب آب در این سازه‌ها ذخیره‌سازی شده است.

به گفته قلی‌زاده ، تاکنون ۴۴ سازه مکانیکی در شهرستان گرمی اجرا شده و مطالعات آبخیزداری در سطح ۳۹ هزار هکتار هم در دست مطالعه است که اجرای این طرح‌ها نقش موثری در مهار و اثرات مخرب سیل خواهد داشت.

وی یادآورشد: اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان، به منظور مدیریت و مهار سیلاب‌های احتمالی پیش رو اجرای طرح آبخیزداری در ۱۳ هزار هکتار در حوضه زیوه شهرستان گرمی را پیشنهاد کرد که برای مطالعه آن یک میلیارد ریال اعتبار اختصاص یافته و نیاز است برای تکمیل مطالعات طرح، اعتبار مورد نیاز تامین شود.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اردبیل همچنین گفت: برای مطالعات ۲ حوضه دیزج و سلاله که جزو مناطق سیل‌خیز شهرستان گرمی هستند، اعتبار مورد نیاز اختصاص یافته و اگر مسئولان اهتمام داشته و اعتبارات لازم را اختصاص دهند می‌توان مناطق بحرانی را شناسایی و طرح را اجرا کرد.

قلی‌زاده تصریح کرد: همچنین در سال‌های اخیر در شهرستان بیله‌سوار که در سیل‌های فصل بهار خسارت‌های زیادی دید، ۱۴ هزار هکتار در قالب سه حوضه آبخیز مطالعه و ۶۳ سازه آبخیز هم اجرا شده است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اردبیل ادامه داد: اجرای طرح‌های آبخیزداری در استان علاوه بر ممانعت از پایین آمدن سطح آب‌های زیرزمینی و ذخیره آب، راهکار اساسی برای کنترل و کاهش خسارات ناشی از سیلاب است که تحقق این امر مستلزم مشارکت همگانی دستگاه‌های مربوطه در تامین اعتبارات لازم برای تکمیل طرح‌های آبخیزداری در استان است.

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 

برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید:
 

خروج




سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در یک نگاه
  • سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور به عنوان یک سازمان مستقل حاکمیتی، اجرایی و در جایگاه تشکیلات یکی از معاونت‌های وزارت جهاد کشاورزی مسئولیت حفظ، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی و پایدار از منابع‌طبیعی تجدیدشونده کشور را بر عهده دارد. اعمال حاکمیت و مدیریت بر اراضی منابع‌طبیعی کشور که از آن به عنوان اراضی ملی و انفال هم یاد می‌شود، مأموریت خطیر و بی‌نظیر این سازمان است.

    هدف سازمان منابع‌طبیعی و آبخیزداری کشور، حفظ و حمایت، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی از جنگل‌ها، مراتع، اراضی جنگلی، بیشه‌های طبیعی، اراضی مستحدثه ساحلی، حفاظت‌ و حمایت از آب و خاک کشور از طریق مدیریت علمی بر حوزه‌های آبخیز و رعایت اصول توسعه پایدار می‌باشد.

ورود


تماس با ما
  • ستاد مرکزی:
    تهران - بلوار ارتش - بعد از مینی سیتی - کدپستی 1955756113
    تلفن: 4-02122446540 و 02122488530 و 02122446503
    دورنگار: 02122488556
    ملاقات مردمی: 02122488476
    پاسخگویی به شکایات: تلفن 02123563478 و فاکس: 02122488557
    آدرس تارنما: www.frw.ir
    صندوق پستی: info@frw.ir


    ساختمان شماره 2 (ستاد چالوس):
    چالوس - میدان معلم(مخابرات) - کدپستی ۴۶۶۱۹۵۳۵۳۷
    تلفن: 01152226521
    دورنگار: 01152249696

there is a pic here