27 خرداد روز جهانی مقابله با بیابان زایی است!

تاریخ انتشار : 1402/03/29 - ساعت انتشار: ٠٨:٥٨ - گروه خبری : اخبار سازمان

هادی شفیعی- 27 خرداد ماه مصادف است با روز جهانی مقابله با بیابان زایی. مراسم این روز بخاطر تداخل برنامه های سازمانی امسال با سه روز تاخیر در روز سه شنبه سی ام خرداد ماه با حضور تعدادی از سفرای کشورهای مختلف، شخصیت های دانشگاهی، نمایندگان رسانه های گروهی و جمعی از کارشناسان و علاقه مندان و دوستداران منابع طبیعی و محیط زیست در سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور برگزار می شود.

کنوانسیون بین المللی مقابله با بیابان زایی و خشکسالی شعار امسال را « نقش و حقوق زنان در مدیریت پایدار سرزمین» تعیین کرده است. این شعار به این نکته اشاره دارد که زنان نقش کلیدی در جلوگیری از تخریب سرزمین، خشکسالی و آسیب‌های ناشی از تغییرات اقلیمی دارند و کشور ما نیز برای توسعه آموزش زنان و ارتقای مهارت آنان برای سازگاری و تاب‌آوری بیشتر در مواجهه با مباحث تخریب سرزمین و بیابان زدایی باید برنامه‌ریزی اساسی انجام دهد.
بر اساس آمارهای موجود دامنه وسعت بیابان های کشور حدود 32میلیون هکتار بر آورد می شود و امروز بیش از 20 استان کشورمان با تبعات و عوارض پدیده فرساینده بیابانی دست به گریبان هستند.
کارشناسان و دست اندرکاران حوزه بیابان اعتقاد دارند که بازگرداندن مجدد رویش و باروری به عرصه های بیابانی سبب می شود که از وسعت روزافزون این عرصه ها کاسته شود.
خبرنگاران و صاحبان قلم  طی سالیان اخیر با سفر به مناطق دور دست تلاش کرده اند با قلمفرسایی و تنظیم گزارش های جامع و درج اخبار فراوان در اوقات مقتضی علل بروز پدیده  بیابان زایی و پیامدهای ناگوار آن را به گوش مسئولین و افکار عمومی جامعه برسانند.
در سیر گذر از چنین تلاش هایی، نویسندگان رسانه های دیداری و شنیداری همواره کوشیده اند عوامل بوجود آورنده این پدیده را که با ترکیب متنوعی از شرایط اقتصادی، اجتماعی و فیزیکی گره خورده است به عموم جامعه بشناسانند که جای قدردانی دارد.
به هر حال راه حل های اجرایی برای مقابله با پدیده بیابان زایی و جلوگیری از توسعه روز افزون آن متنوع بوده و متناسب با معضلات و دشواری های خاص هر منطقه باید برای آن نسخه علاج پیچید.
اما در این زمینه باید به یک نکته اساسی توجه داشت که با توجه به گستردگی و پیشروی عرصه های بیابانی در بیش از 20 استان کشور، هرگونه تصمیم سازی و تصمیم گیری و حمایت و پشتیبانی از برنامه های بخش بیابان زدایی و همچنین تلاش برای باروری مجدد این عرصه ها در حقیقت کمک  به عمران، آبادانی و سرسبزی میهن مان ایران منجر خواهد شد.
این نکته را باید توجه داشت که بسیاری از عرصه های حال حاضر کشورمان روزگاری سبزینه های دلنواز از سطوح جنگل و مراتع بودند که متاسفانه در کوران زمان بر اثر خشکسالی و شرایط  سخت اقلیمی و بهره برداری های بی رویه انسانی به چنین وضع ناگواری دچار شده اند. از این رو طراح شعار امسال روزجهانی مقابله با  بیابان زایی توجه به زنان و نقش آنان در جلوگیری از تخریب سرزمین را هدف قرار داده است به این دلیل که زنان نقش کلیدی در جلوگیری از تخریب سرزمین، خشکسالی و آسیب‌های ناشی از تغییرات اقلیمی دارند.
... بنا براین تحلیل و پردازش فهیمانه این نکته اساسی در رسانه های گروهی و توجه دادن به افکار عمومی جامعه در بازگرداندن باروری مجدد سطوح بیابانی در کشور و همچنین توسعه آموزش زنان و ارتقای مهارت آنان برای سازگاری و تاب‌آوری بیشتر در مواجهه با مباحث تخریب سرزمین و بیابانزدایی می تواند  روز به روز روزنه ها و بارقه های امید را در سرسبزی کشور دست یافتنی تر نماید. 

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 

برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید:
 

خروج




سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در یک نگاه
  • سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور به عنوان یک سازمان مستقل حاکمیتی، اجرایی و در جایگاه تشکیلات یکی از معاونت‌های وزارت جهاد کشاورزی مسئولیت حفظ، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی و پایدار از منابع‌طبیعی تجدیدشونده کشور را بر عهده دارد. اعمال حاکمیت و مدیریت بر اراضی منابع‌طبیعی کشور که از آن به عنوان اراضی ملی و انفال هم یاد می‌شود، مأموریت خطیر و بی‌نظیر این سازمان است.

    هدف سازمان منابع‌طبیعی و آبخیزداری کشور، حفظ و حمایت، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی از جنگل‌ها، مراتع، اراضی جنگلی، بیشه‌های طبیعی، اراضی مستحدثه ساحلی، حفاظت‌ و حمایت از آب و خاک کشور از طریق مدیریت علمی بر حوزه‌های آبخیز و رعایت اصول توسعه پایدار می‌باشد.

ورود


تماس با ما
  • ستاد مرکزی:
    تهران - بلوار ارتش - بعد از مینی سیتی - کدپستی 1955756113
    تلفن: 4-02122446540 و 02122488530 و 02122446503
    دورنگار: 02122488556
    ملاقات مردمی: 02122488476
    پاسخگویی به شکایات: تلفن 02123563478 و فاکس: 02122488557
    آدرس تارنما: www.frw.ir
    صندوق پستی: info@frw.ir


    ساختمان شماره 2 (ستاد چالوس):
    چالوس - میدان معلم(مخابرات) - کدپستی ۴۶۶۱۹۵۳۵۳۷
    تلفن: 01152226521
    دورنگار: 01152249696

there is a pic here