گردهمایی معاونین آبخیزداری ادارات کل منابع طبیعی و آبخیزداری مناطق 2 و 3 کشور برگزار شد
گردهمایی دو روزه معاونین آبخیزداری مناطق 2 و 3 کشور در حالی در مرکز آموزش علمی-کاربردی منابع طبیعی دکتر جوانشیر استان البرز در حال برگزاری است که یکی از مخرب ترین سیل های سه دهه گذشته به بخش های مهمی از جاده چالوس خسارات جدی وارد کرده است . این رخداد طبیعی که هفته گذشته روی داد کافی است تا اهمیت آبخیزداری برای مردم و مسیولین قابل لمس باشد.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور به نقل از روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان البرز، گردهمایی معاونین آبخیزداری مناطق 2 و 3 کشور در 23 و 24 خرداد ماه در کرج برگزار شد و مسایل، مشکلات و انتظارات استانها در زمینه آبخیزداری مورد بررسی قرار گرفت.
روز اول این گردهمایی با صحبت های معاون آبخیزداری، امور مراتع و بیابان سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور آغاز شد و در ادامه به سیاست ها و برنامه های مدیریت جامع حوزه آبخیز ، شامل معرفی مرکز، دیدگاه ها و مسایل مرتبط پرداخته شد .
دکتر وحید معاون آبخیزداری، امور مراتع و بیابان در آغاز این گردهمایی گفت: لایحه آبخیزداری سال 1402خواهد توانست به سلامت حوزه های آبخیز و ارتقا شاخص ها کمک کند از این رو این موضوع با جدیت در حال پیگیری است.
وی افزود: مدیریت حوزه های آبخیز باید با تکیه بر سامانه عرفی به ویژه عملیات بیولوژیک باشد، تمرکز بر اجرای سازه های آبخیز بدون توجه به عملیات بیولوژیک، بیومکانیک و عوامل مدیریتی قابل قبول نیست.
این مقام مسئول همچنین گفت: برای هم افزایی نتیجه پروژه ها و گسترش این مهم باید از مشارکت مردم به معنی سهیم کردن مردم در منافع حوزه استفاده کرد.
معاون آبخیزداری، امور مراتع و بیابان تاکید کرد: در این راستا جلب مشارکت صندوق مسئولیت اجتماعی و ظرفیت های بند ص تبصره 8 قانون بودجه سال 1402 می توان کارگشا باشد که لازم است به جد پیگیری شود.
وحید در ادامه سخنان خود اعلام کرد: حوزه های معرف زوجی از پروژه های ارزشمند کشور هستند و برای رفع مشکلات آنها باید اقدام شود و این از وظایف ادارات کل منابع طبیعی و آبخیزداری استانهاست.
روز دوم همایش با سخنان سردار علیرضا دُر مشاور و مدیر دفتر مدیریت پایدار سرزمین در قرارگاه پیشرفت همه جانبه وزارت کشور و مشاور عالی رییس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور آغاز شد. سپس دکتر حمید نوری از مرکز بین المللی مدیریت جامع حوزه آبخیز و منابع زیستی (تحت نظارت یونسکو)، مدیریت حوزه جامع آبخیز را مورد بررسی و گفتگو قرار داد. همچنین دکتر آرش ملکیان از هییت علمی دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران نیز مباحثی را در این خصوص مورد بحث و گفتگو قرار اداد.
علیرضا دُر در آغاز روز دوم گردهمایی ضمن دعوت به همکاری و همدلی همه در مدیریت حوزه آبخیز گفت: نقش ها در مدیریت جامع آبخیز باید مشخص باشد تا کار مثل یک ارکستر سمفونی صدایی کوک داشته باشد نه اینکه صدایی ناکوک و ناهماهنگ از آن شنیده شود.
وی افزود: بیشتر اراضی کشور در مالکیت سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری است اما این سازمان به آن اندازه که شایسته است مورد ارج و اهمیت نیست و این یعنی هنوز اصل موضوع و اهمیت موضوع را در نیافته ایم.
وی در ادامه سخنان خود افزود: مقدس ترین نام خاک «تربت» است که ما همین تربت را به واسطه نداشتن پوشش گیاهی مناسب از دست داده ایم. برای همین یکی از اهداف مهم آبخیزداری جلوگیری از فرسایش خاک است.
در این گردهمایی مدیران ستادی، معاونین آبخیزداری، امور مراتع و بیابان استانها، اساتید دانشگاه و محققین حضور داشتند و نسبت به بررسی مطالب و مسایل مطرح شده اقدام نمودند.
ارسال به دوست
نام : | |
ايميل : | |
*نظرات : | |
متن تصویر را وارد کنید: | |