هدفگذاری احیای ۱۰۰ هزار هکتار عرصه‌های بیابانی کشور در سال جاری/تدوین برنامه ۵ ساله مقابله با بیابانزایی

تاریخ انتشار : 1402/03/25 - ساعت انتشار: ٠٨:٥٠ - گروه خبری : اخبار سازمان

احیای حدود ۱۰۰ هزار هکتار عرصه‌های بیابانی با مشارکت و نقش‌آفرینی بخش خصوصی و جوامع محلی در سال ۱۴۰۲ توسط سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور برنامه‌ریزی شده است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، در نشست خبری به مناسبت روز جهانی مقابله با بیابانزایی در اراک، مدیرکل دفتر امور بیابان سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور با بیان این مطلب گفت: با تدوین سند مشارکتی مدیریتی مناطق بیابانی در دو سال گذشته توسط سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور و ابلاغ آن به استان‌ها، فصل جدیدی در زمینه سرمایه‌گذاری بخش خصوصی و مشارکت جوامع محلی در حفاظت، احیا، توسعه و بهره‌برداری از عرصه‌های بیابانی کشور ایجاد شده است.
وحید جعفریان افزود: سال ۱۴۰۰ در قالب این سند، حدود ۸۵ هزار هکتار از عرصه‌های بیابانی با مشارکت بخش غیردولتی و جوامع محلی احیا شد.
وی استان مرکزی را از استان‌های ویژه در زمینه اجرای طرح‌های احیای عرصه‌های بیابانی و مقابله با بیابانزایی با مشارکت بخش خصوصی و جوامع محلی عنوان کرد و اظهار داشت: ما نباید اعتبارات مورد نیاز برای مقابله با بیابانزایی را فقط به بخش دولتی محدود کنیم و نیاز به متنوع کردن اعتبارات در این حوزه هستیم.
جعفریان با بیان این که بر اساس مطالعات این سازمان، روند بیابانزایی در سال نزدیک به یک میلیون هکتار است، تصریح کرد: استمرار خشکسالی، نوع کاربری زمین، مدیریت منابع آب، نوع آمایش و نحوه کشاورزی اثرات مستقیم بر روند بیابانزایی دارد.
وی در همین حال از تدوین برنامه پنج ساله برای مقابله با بیابانزایی با تاکید بر اقدامات پیشگیرانه، سازگارانه و مدیریتی اشاره کرد و گفت: این اقدامات برای مقابله با بیابانزایی به طور جدی در دستور کار سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور قرار گرفته است، زیرا معتقدیم هزینه‌های پیشگیری از تخریب سرزمین کمتر از هزینه‌های احیای مجدد عرصه‌های تخریب شده است.
مدیرکل دفتر امور بیابان سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور افزود: این برنامه پنج ساله به منظور جبران عقب‌ماندگی های ناشی از تخریب سرزمین و تحقق الگوی توسعه پایدار جهانی در بحث مدیریت سرزمین، تدوین و اجرا می‌شود.
وی بر تامین منابع مالی این طرح تاکید و تصریح کرد: برای اجرای این طرح، نیازمند پشتیبانی و بودجه‌ریزی هستیم و تامین بودجه در این زمینه می‌تواند در راستای تامین امنیت غذایی تلقی شود.
جعفریان در پاسخ به پرسش خبرنگار ما درباره شناسایی کانون‌های بحرانی فرسایش بادی در کشور اذعان داشت: بر اساس آخرین مطالعات ما، ۳۰ میلیون هکتار از عرصه‌های بیابانی کشور تحت تاثیر فرسایش بادی است و از این سطح، حدود ۱۴ میلیون هکتار کانون بحران فرسایش بادی داریم.
وی در همین حال خواست موضوع مقابله با بیابانزایی در برنامه هفتم توسعه مورد توجه بیشتری قرار گیرد.

بر اساس این گزارش، این نشست خبری در حاشیه بازدید خبرنگاران رسانه‌ها از دستاوردهای طرح‌های مقابله با بیابانزایی استان مرکزی به مناسبت فرا رسیدن 27 خرداد روز جهانی مقابله با بیابانزایی برگزار شده بود.

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 

برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید:
 

خروج




سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در یک نگاه
  • سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور به عنوان یک سازمان مستقل حاکمیتی، اجرایی و در جایگاه تشکیلات یکی از معاونت‌های وزارت جهاد کشاورزی مسئولیت حفظ، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی و پایدار از منابع‌طبیعی تجدیدشونده کشور را بر عهده دارد. اعمال حاکمیت و مدیریت بر اراضی منابع‌طبیعی کشور که از آن به عنوان اراضی ملی و انفال هم یاد می‌شود، مأموریت خطیر و بی‌نظیر این سازمان است.

    هدف سازمان منابع‌طبیعی و آبخیزداری کشور، حفظ و حمایت، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی از جنگل‌ها، مراتع، اراضی جنگلی، بیشه‌های طبیعی، اراضی مستحدثه ساحلی، حفاظت‌ و حمایت از آب و خاک کشور از طریق مدیریت علمی بر حوزه‌های آبخیز و رعایت اصول توسعه پایدار می‌باشد.

ورود


تماس با ما
  • ستاد مرکزی:
    تهران - بلوار ارتش - بعد از مینی سیتی - کدپستی 1955756113
    تلفن: 4-02122446540 و 02122488530 و 02122446503
    دورنگار: 02122488556
    ملاقات مردمی: 02122488476
    پاسخگویی به شکایات: تلفن 02123563478 و فاکس: 02122488557
    آدرس تارنما: www.frw.ir
    صندوق پستی: info@frw.ir


    ساختمان شماره 2 (ستاد چالوس):
    چالوس - میدان معلم(مخابرات) - کدپستی ۴۶۶۱۹۵۳۵۳۷
    تلفن: 01152226521
    دورنگار: 01152249696

there is a pic here